Festival VyšeHrátky pořádá od roku 2004 vždy na začátku září Studio DAMÚZA o.p.s. ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad. Jde o interaktivní festival se zaměřením na loutkové a autorské divadlo a hravě vzdělávací aktivity pro širokou veřejnost odehrávající se na Královské a knížecí akropoli Vyšehradu.

Program je cílen především na rodiče s dětmi, na školní kolektivy a na ty, kdo chtějí probouzet v dětech fantazii a sami se dobře bavit.

Bojovka ve znamení výročí

Letošní VyšeHrátky jsou spojeny s oslavami 100. výročí založení Československa. V rámci každoročního programového taháku – tedy původně inscenované divadelní bojovky přímo pro daný ročník festivalu – se návštěvníci tentokrát vrátí do roku 1918 a společně založí nový stát!

Divadelní bojovka se uskuteční ve všední dny pro školy a v neděli 9. září od 16 hodin na závěr festivalu také pro veřejnost.

Přes 20 pohádek

Další program VyšeHrátek je tradičně pěkně nabitý. Těšit se můžete na více než 20 pohádek, vyberou si už i ti nejmenší návštěvníci.

Chybět nebudou ani workshopy různého zaměření (od jógy až po cirkus) a unikátní off-program v podobě plenérové herny, původních výtvarných dílen vytvořených speciálně pro festival a také oblíbené čtení slavných maminek, tatínků, tetiček a strýčků.

Promítat bude i letní kino, uvidíte v něm to nejlepší z české animované tvorby.