„Když jsme kvůli zrušení všech akcí přišli o fyzický kontakt s diváky, přesouváme se za nimi do virtuálního prostoru,“ vysvětluje principál La Putyky Rosťa Novák ml. a zároveň upozorňuje, že většinu příjmů divadla tvoří tržby ze vstupného. Na nich jako zdroji obživy jsou závislí herci, akrobati, technici i tvůrci, kteří jsou většinou na volné noze. To je problém La Putyky, stejně jako všech nezávislých divadel. La Putyka ale hraje dál. Alespoň virtuálně…

Up and Down z jeviště do kin a nově na síť

Ve středu 18. září uvede Cirk La Putyka online záznam představení Up End Down s Filmovou filharmonií. Půjde o první vlaštovku nové platformy Cirk La Putyka (A)live. Divadelníci zdarma na svém YouTube a Facebook kanálu jednorázově pustí filmový záznam novocirkusové inscenace Up End Down Symphony - tedy představení s hudebním doprovodem pětačtyřicetičlenné Filmové filharmonie pod taktovkou dirigenta Chuheie Iwasakiho.

Záznam byl natočen na Jatkách78 v prosinci 2018 za použití špičkové nahrávací techniky a na podzim loňského roku ho diváci mohli vidět v kinech.

Skvělý záznam skvělého představení

Up End Down Symphony v režii Rostislava Nováka ml. je příběhem o andělech a lidech, plný vrcholné akrobacie, který zdobí hudební doprovod symfonického orchestru a skvělý herecký výkon Rosti Nováka staršího v hlavní roli. Diváky u počítačů prostě čeká působivý zážitek, který navíc doplní o živě přenášený úvod a závěr principála souboru Rosti Nováka ml.

Jatka žijí

Středeční on-line uvedení Up End Down Symphony zahájí sérii pravidelně “vysílaných” akcí souboru určených pro dobu, kdy se jich diváci na Jatkách78 nemohou fyzicky zúčastnit. Vysílat se v budoucnu bude novocirkusové studio pro děti, loutkové pohádky, večerní živě přenášená představení, záznamy inscenací i koncerty. Do aktivit se zapojí i další spřátelené soubory nejen z Jatek78.

 

Více informací na www.laputyka.cz