Open Air festival Arena založený Divadlem Bratří Formanů se poprvé uskutečnil v roce 2017. Loni bylo jeho vlajkovou lodí nové představení z produkce bratří Formanů „DEADTOWN“. Režijní rukopis Matěje a Petra Formanových se následně objevil v každém na festivalu realizovaném představení.  

Letos akce nabízí tvorbu spřátelených umělců, přímo vybraných Petrem a Matějem Formanovými.

Hlavní hvězdy

Poprvé do Prahy přijede třeba švýcarský provazochodec David Dimitri s představením L’Homme Cirque či francouzský umělec Boris Gibé se svou novinkou L’Absolu. Syn slavného švýcarského klauna Dimitriho je mezinárodně uznávaným umělcem a vystupoval například na newyorské Broadwayi nebo s jedním z nejznámějších cirkusových uskupení Cirque du Soleil.

Ve svých 55 letech se stále drží na špici a podává neuvěřitelné výkony. Je například schopný skákat salta na laně a ve svém více než hodinovém představení pojatém jako one-man show vystupuje jako artista, akrobat a herec, k tomu se zároveň doprovází na několik nástrojů, a sám sebe vystřelí dělem do kopule stanu…

Zážitkem pro diváky bude také spolupráce festivalu s vyhlášenou cirkusovou školou FLIC z Turína, jejíž 24 studentů v Praze připraví pod dohledem světoznámého lektora nového cirkusu Roberta Magra své absolventské představení, „ušité“ doslova na míru prostoru divadelní lodi Tajemství.

Proč Arena?

Název festivalu vychází z místa, kde se koná. Na nábřeží stávala oblíbená Arena Pavla Švandy, zakladatele nedalekého Švandova divadla, kde se téměř 70 let hrálo divadlo. Současný festival ale nabízí víc – má připraven celodenní program v podobě dílen, představení a průběžných výstupů účinkujících v prostoru areálu.