Mezi pražskými festivaly si Khamoro, což v romštině znamená sluníčko, našel už své místo. Letos se koná na různých místech metropole podevatenácté a jako každý rok přinese romskou tradiční i současnou hudbu, největší špičky gypsy jazzu, ale také divadlo, výstavy, workshopy, promítání filmů, či defilé.

184 romských kapel z celého světa

Nejoblíbenější jsou na tomto festivalu, který během osmnácti let hostil 184 romských kapel z celého světa, bezesporu hudební vystoupení. Letos kromě dvaceti profesionálních i amatérských českých souborů vystoupí i skupiny ze sedmi zemí světa.

Gypsy jazz nesmí chybět!

Jaký by byl Khamoro bez gypsy jazzu? Ten tu nesmí chybět! 29. a 30. 5. si některé ze světových gypsy jazzových virtuosů můžete přijít poslechnout přímo na Vltavu, do klubu Jazz Dock.

Kdo další přivede návštěvníky do varu?

Do varu ale návštěvníky přivedou i jiné kapely. Tak například česko-slovenská cimbálová skupina Viliama Didiáše, španělští Fuego y Fragua, maďarští Parno Graszt nebo vynikající Siniša Stanković Člankovi Orkesrta ze Srbska.

Balkánské rytmy zase předvedou kapely Esmy Redžepovové Esma‘s Band a rumunští Taraf de Haidouks, účast na festivalu potvrdili i Romové z Ruska - Greg Demeter‘s Moscow Gypsies.

Závěrečný galakoncert, který se uskuteční v sobotu 3. června od 20 hodin v holešovickém klubu SaSaZu, pak slibuje vystoupení všech sedmi zahraničních kapel.

 

Více o festivalu a doprovodném programu na stránkách www.khamoro.cz