Snahou festivalu je představit českým divákům nové provokativní a doposud neprozkoumané divadelní žánry a trendy evropského divadla v oblasti tanečního divadla, fyzického divadla a performing artu. Jako každý rok, tak i letos bude festival ve znamení letní atmosféry, divadla, společného setkávání a zastavení se v příjemných podvečerech v Divadle v Celetné. 

Zahraniční i české hvězdy

Devátý ročník festivalu zahájí německý tvůrce a vášnivý fotograf Volker Gerling s představením Portraits in Motion, které dobylo vyhlášený festival Edinburgh Fringe. Do Prahy se letos také vrátí španělská hvězda tance a choreografie Daniel Abreau s projektem Cabeza, skandinávskou tvorbu v programu zastoupí Islanďanka Bára Sigfúsdottir, která představí své sólo The Lover.

V programu nebudou chybět ani zástupci české umělecké scény – na pomezí výstavy a divadla Fragmenty milostných obrazů od Spitfire Company a Momentum 25 hodinová performance ve stylu japonského divadla butó v podání dvou tanečnic Miřenky Čechové a Sabine Seume ze skupiny Tantehorse.

Letos nově i mimo divadlo

K již tradičnímu Divadlu v Celetné letos přibydou také nová místa – 25 hodinová performance Momentum od souboru Tantehorse bude k vidění u nově otevřené Werichovy vily a třicetiminutové improvizace talentované španělské performerky Lali Ayguadé se konají u Musea Kampa.

Konají se i workshopy

Současně s festivalem probíhá týden edukativních workshopů Performing Arts for The Future, zaměřený na setkání mladých umělců s uznávanými umělci, choreografy a tanečníky a s autoritami na poli performativního umění. Vzniká tak prostor pro předání zkušeností začínajícím umělcům a k navazování kontaktů.

 

Podívejte se na webové stránky: www.nultybod.cz