Posláním festivalu je podle jeho pořadatelů přiblížit dětem umělecké prostředí takovou formou, aby jej přijaly za své, považovaly za přirozenou součást svého života a měly touhu se do něj vracet, ať již jako tvůrci či jako posluchači. Program festivalu je vždy připraven pro určité věkové kategorie.

Stejně jako v minulých letech i letos se do Struny dětem v Minoru zapojila řada umělců. Děti i dospělí se tak mohou těšit například na písničkáře Thoma Artwaye, zpěváka Ondru Rumla, jazzovou zpěvačku Yvone Sanchez, violoncellistku Terezii Kovalovou či Escualo Quintet s argentinským tangem.

Na program se už počtvrté vrací oblíbené Pišlické příběhy s Ivanem Trojanem, Lenkou Dusilovou, Beatou Hlavenkovou, Milanem Caisem a Petrem Ostrouchovem.

Pod vedením zkušených lektorů

Workshopy, kterých se děti účastní bez rodičů, připravili zkušení lektoři. Například Tajemný svět pantomimy povede jeden z nejvýraznějších současných mimů Radim Vizváry, Bubínkování zase oblíbený minorský mistr bubnů Honza Hrovatitsch. Vlastní skladbu na hrací skříňce si mohou děti stvořit pod vedením Elišky Svobodové, frontmanky kinder-jazzové kapely Fanfán Tulipán.

Program nabízí i řadu výtvarných či hudebních dílen a spoustu doprovodných akcí. Zájemci si třeba mohou třeba zahrát deskovku nebo složit hlavolam. Po celou sobotu a neděli budou opět připraveny dílničky a hravé zóny určené pro odpočinek hrou a tvoření i bez nutnosti zakoupit vstupenky v předprodeji.

Festival Struny dětem v Minoru otvírá v pátek 23. března představení na Velké scéně Divadla Minor Sněhová královna. Kompletní program a další informace jsou k dispozici na www.strunydetem.cz.