Prostřednictvím výtvarného umění lze velmi pozitivně ovlivňovat rozvoj dětské představivosti, kreativity a smyslové zkušenosti. Proto je důležité, aby se s ním děti seznamovaly již od útlého věku. Cílem a smyslem cyklu je u dětí podnítit pozitivní vztah k návštěvám galerií, seznámit se zábavnou formou s galerijním prostředím.

O umění pro malé i velké

Výtvarné akce vede externí lektorka – specialistka na tuto cílovou skupinu, která poutavou, hravou a srozumitelnou formou, uzpůsobenou věku dětí i potřebám rodičů, přibližuje aktuální výstavy a objekty ve správě Galerie hlavního města Prahy. Během prohlídky vede dialog nad jednotlivými díly, podněcuje rozhovory o umění a kultuře.

Součástí programu je také tematická výtvarná dílna, která poskytuje dětem i rodičům příjemnou atmosféru k vlastní tvorbě. Dalším neopomenutelným přínosem tohoto cyklu je setkávání a sdílení pozitivních zážitků.

Téma portrétu na základě výstavy P. Baňky

Nejbližší akcí, 10. 11. od 10:00 do 14:00 hodin, je workshop věnovaný výstavě Pavla Baňky Blízkost, spojený s interaktivní prohlídkou výstavy. Během ní budou děti i rodiče výtvarně reagovat na vystavené fotografie, zaměří se na téma portrétu a vytvoří vlastní fotografické kompozice. Společně s dětmi si dospělí budou všímat výrazu ve tváři portrétovaných a vyzkouší si vzájemné focení v prostředí improvizovaného fotoateliéru.

Workshop se koná v Domě fotografie a je nutná rezervace na mailu: jirina.Belohradska@me.com. Cena je 5 kč za dítě a 20 Kč za dospělého.