Učit děti vnímat umění je důležité. Je dobré s nimi diskutovat o výtvarných dílech, ptát se, jak na ně působí, zda se jim líbí, či ne a proč. Děti by se měly dozvídat, jak díla vznikala, kdo je autorem a spoustu zajímavostí z jejich pestrých životních osudů. A samy by si taky měly vyzkoušet, jak se umění tvoří. S tím vším pomohou edukační aktivity Galerie hlavního města Prahy.

Široké spektrum aktivit

Ta nabízí celou řadu aktivit pro děti a rodiče anebo pro školní třídy. Děti se mohou také stát pravidelnými členy výtvarného kroužku ve výtvarném ateliéru, nebo mohou dorazit se svými rodinami na speciální sobotní experimentální výtvarné akce v rámci cyklu „Sobotní výtvarné workshopy“.

Zúčastnit se mohou také mimořádných workshopů organizovaných ve spolupráci s jinými institucemi. Aktivity galerie jsou určeny už pro ty nejmenší dětské návštěvníky.

Dubnový sobotní workshop

Nejbližší dětskou dílnou je 14. dubna výtvarný workshop nazvaný Obraz jako báseň, inspirovaný výstavou čínských umělců v Domě u Kamenného zvonu. Děti se při něm budou věnovat figurativní koláži s využitím sytě barevných papírů a se zapojením kresby symbolů, log a textů vytvoří vlastní parafráze velkoformátových vystavených obrazů.