Více než běžný koncert zazní o víkendu v Colloredo-Mansfeldském paláci. Půjde doslova o pohlcující zážitek ve tmě.

Představte si intenzivní a bohatý prožitek s prostorovým multikanálovým zvukovým systémem, při kterém budete mít navíc zavázané oči. A kdo se o tento nevšední zážitek postará?

Francisco López

Francisco López je mezinárodně uznávaná osobnost zvukového umění a experimentální hudby. Tento španělský hudebník, zvukový umělec a autor textů a biolog své zvukové universum buduje již od 80. let 20. století. Jeho hudební svět je založený na principech pozorného naslouchání. Z tohoto důvodu koncerty probíhají ve tmě, nebo mají posluchači pásky přes oči.

Nahrávky z terénu

Nahrávky virtuálních zvukových světů López sbíral po celém světě. Pořizoval je například v amazonských pralesech, patagonských pláních, pouštích, továrnách, ale i ve světových metropolích. Autor využívá hlavně jejich hudební, nikoliv dokumentační povahu. 

Lloyd Dunn aka nula. cc

Hostem na koncertě Francisca Lópeze bude americký multimediální umělec a vydavatel Lloyd Dunn, který žije v současné době v Praze. Sám vede filecastový projekt nula.cc, který spustil v roce 2009. Jednotlivé soubory jsou asambláží zvuků, obrazů a slov, jež jsou k dispozici volně ke stažení a k dalším úpravám.  Podobně jako u Lópeze jsou základem jeho zápisků z cest terénní audio nahrávky, někdy doplněné o fotografie, text a video.

Lloyd je také zakládajícím členem legendární experimentální skupiny Tape-beatles a zakladatelem, vydavatelem a redaktorem několika nízkonákladových časopisů, jako například PhotoStatic a Retrofuturism.

Přesvědčte se sami, jaké je to poslouchat hudbu naprosto nerušeně.

 

Více informací na www.ghmp.cz