Vzhledem k aktuální situaci související s epidemií koronaviru Galerie hlavního města Prahy až do odvolání uzavřela všechny výstavní prostory včetně čítárny a studovny odborné literatury a časopisů v Bílkově vile. Zároveň zrušila také veškeré doprovodné programy.

Ale svým způsobem zůstává aktivní, nabízí pohled na aktuální výstavy přes internet.

Moje gusto online

Výstava Bedřicha Dlouhého byla pro velký zájem sice prodloužená, bohužel se ale na ni nedostanete. I když… Zveřejněný je nyní obsáhlý fotoreport výstavy online.

„Nahlédněme do umělcovy stále živé šmidrovské „dada“ strategie balancující na hraně vážného, nevážného a absurdního; seznámíte se s bravurností jeho malířského podání, s ironickou reflexí pop-artu a fotorealismu i s humornými parafrázemi starých mistrů,“ uvedla k online výstavě kurátorka Mahulena Nešlehová.

Devětsil a chystané projekty

Na Facebooku GHMP je také zveřejněn úplný fotoreport k výstavě Devětsil. Takto bude Galerie hlavního města postupovat i u ostatních projektů. Vznikne také například video, které nabídne virtuální komentovanou procházku výstavou s jejími autory.

„Zároveň budeme na sociálních sítích publikovat záznamy úspěšných doprovodných programů a další materiály, abychom našim návštěvníkům alespoň částečně nahradili možnost navštívit výstavy, které jsme vzhledem k aktuálním opatřením museli uzavřít," sdělila ředitelka Galerie hlavního města Prahy Magdalena Juříková.