Výstava s názvem Tady a teď klade důraz na interakci s barokním prostředím budovy a okolními zahradami. Součástí expozice jsou jak díla již existující, představená ovšem v nových souvislostech, tak i práce, které V. Cigler tvořil pro novou výstavu.

Průkopník v uplatnění optického skla, které přenesl do uměleckého světa z technického a vědeckého prostředí, v mnoha směrech překročil hranice sklářské výroby. Václav Cigler tvoří plastické objekty z broušeného optického skla, návrhy a realizace osvětlovadel a šperků, prostorové projekty a světelné skleněné kompozice v české i zahraniční moderní architektuře.

Václav Cigler se narodil v roce 1929 ve Vsetíně, studoval Střední odborné škole sklářské v Novém Boru a v roce 1957 absolvoval na VŠUP v Praze u profesora Josefa Kaplického v ateliéru skla. V roce 1964 založil a léta vedl ateliér Sklo v architektuře na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě. Výstava Tady a teď připomíná 50. výročí založení školy na Slovensku a  dvaatřicet let spolupráce s Janem Frydrychem. Díla sklářského experimentátora je možné vidět v zámku v Troji do 1. 11. 2015.