Jak bude vypadat nový vizuální styl jedné z nejvýznamnějších výstavních institucí u nás? Cílem otevřené soutěže bylo najít vizuální řešení, které by současnou roztříštěnou podobu grafické prezentace galerie sjednotilo. Zároveň mělo však ponechat dostatečný prostor pro grafickou podobu jednotlivých výstavních projektů, které vždy individuálně řeší vybraný designér ve spolupráci s kurátorem.

Mezi 90 návrhy zazářil Anymade

Do soutěže se přihlásilo celkem 90 designérů, studií i marketingových agentur. Ve druhém kole pak s Anymade Studio soupeřili studio Petrohrad, designér Tom Garcy (Tomáš Nečas), ReDesign Studio a Jan Slabihoudek, kteří se umístili v uvedeném pořadí.

Pražské Anymade Studio tvoří designéři Petr Cabalka a Filip Nerad. V jejich portfoliu najdeme novou vizuální identitu organizace CZECHDESIGN, Domu umění města Brna či Festivalu Fotograf. Práce studia Anymade se pravidelně objevují v časopisech a publikacích po celém světě. V posledních letech bylo studio několikrát oceněno za grafickou úpravu knih v soutěži Nejkrásnější české knihy roku.

Výrazná vizuální identita

„Návrh nabízí perspektivu dobře zpracovaných aplikací vizuálu pro další online i offline materiály. Vizuální identita je rozpoznatelná, výrazná a galerii jednoznačně identifikuje při zachování dostatečného prostoru pro samostatné grafické řešení jednotlivých výstav, což pro GHMP představuje ideální řešení,“ chválila vítězný návrh Anymade Studia odborná porota, ve které zasedali jak zástupci GHMP, tak i nezávislí odborníci.

 

Podívejte se na webové stránky: www.ghmp.cz