Mužský chór doplní děvčátko Lery

Milým překvapením turné bude vystoupení nejmladší členky souboru Alexandrovců. Valeria „Lery“ Kurnushkina vystupuje s Alexandrovci jako sólistka od loňského roku a nyní se tedy poprvé představí českým i slovenským divákům. Její dosavadní vystoupení v Rusku sklidila nadšené ovace, přijďte se tedy na její strhující projev podívat i vy.

K turné se připojí i B. Basiková

Jako speciální host vystoupí se souborem Bára Basiková, která se na turné usilovně připravuje, a již známe i písně, které se souborem zazpívá. Jednou z nich bude velká árie ze světoznámého muzikálu Andrewa Lloyda Webbera! – Jaká? – Přijďte se podívat! Samozřejmě nebude chybět ani Basikové operně laděný hit Veni Domine. Bára Basiková bude hostem na všech koncertech Alexandrovců v České republice a také na první části turné ve Slovenské republice. „Je to naprosto originální těleso a spojení s ním bude pro mě nová a zajímavá zkušenost,“ těší se B. Basiková na spolupráci se souborem.

Víc než dva tucty koncertů

S Alexandrovci samozřejmě přijede také vynikající sólista Vadim Ananev, známý též jako Mistr Kalinka, který měl v květnu 2011 v Praze sólový koncert. Ananevovi tleskal vestoje plný sál Kongresového centra Praha. Jeho legendární Kalinka nebude chybět ani tentokrát!

Alexandrovci přijíždějí do České republiky na své dosud největší turné. Kompletní soubor se všemi sólisty se představí na celkem 17 koncertech ve 13 městech, poté bude jejich cesta pokračovat na Slovensko, kde mají v plánu dalších 11 koncertů.

Trochu hudby pro každého

Jejich repertoár už dávno netvoří pouze ruské národní písně (Kaťuša, Kalinka či Smugljanka), které všichni velmi dobře známe, ale zasahuje do všech hudebních žánrů od klasiky přes jazz, rock až po moderní hudbu. Pro současné turné připravili Alexandrovci program, který spojuje osvědčenou klasiku a zcela nové písně v jejich repertoáru. Těšit se samozřejmě můžeme také na jejich úchvatné taneční výkony s jedinečnými choreografiemi.

Předprodej vstupenek probíhá exkluzivně v předprodejní síti TICKET ART, www.ticket-art.cz a na více než 420 prodejních místech včetně všech poboček ČK Čedok. Více informací o celém turné naleznete na www.alexandrovci.cz.