Pražská Kasárna Karlín budou hostit protagonistu amerického uskupení Xiu Xiu. Tahle kalifornská kapela balancuje mezi experimentálním rockem, elektronikou a noise popem. V jejím čele stojí frontman Jamie Stewart, který je jediným stálým členem v neustále měnící se sestavě. A aby toho nebylo málo, právě se vydává na sólovou dráhu.

Kdo je Jamie Stewart?

Jamie, který hrál také v kapelách Former Ghosts a Sal Mineo, se narodil v roce 1978 v Los Angeles. Hudbě se začal věnovat už na střední škole, kdy si pořídil první baskytaru. Jednu dobu hrál i se svým otcem v excentrické dance kapele IBOPA. Stále ale směřoval k hudebnímu minimalismu, a tak založil Xiu Xiu...

A jeho sólová tvorba směřuje opět jinam – k důrazu na depresivní texty, popisující trable tohoto světa...

Praha v předstihu

Jeho první samostatná deska, která prý nebude na poslech nijak jednoduchá, se bude jmenovat An Aggressive, Chain Smoking Alcoholic a vyjde 21. dubna. Praha tak bude mezi prvními městy světa, které písně z něj v předstihu uslyší. Jamie Stewart vystupuje sám pouze s elektrickou kytarou a koncert je určen nejen pro náctileté melancholiky, ale pro všechny, koho zajímá současná experimentální tvorba.