Z britské hudebnice, textařky a zpěvačky Jade Elizabeth Bird se rychle stává jeden z nejzajímavějších ženských hlasů mladé generace. Jejím poznávacím znakem je výrazný vokál, silná melodie a schopnost tlumočit americký folk svým evropským vrstevníkům.

Talentovaná Britka

Jade vystudovala britskou Stage School, obdobu naší konzervatoře, po škole vyjela na turné s Brentem Cobbem po Spojených státech. V současnosti vystupuje s kapelou, kterou tvoří kytarista Will Rees, bubeník Matt Johnson a basista Linus Fenton. V roce 2017 získala Jade Bird cenu ANCHOR 2017 na Reeperbahn Festivalu v Hamburku.

První album oslnilo kritiku

Po několika singlech jako Lottery nebo Something American vydala v loňském roce album Jade Bird, které představí v Roxy i českému publiku. Deska si získala pozornost posluchačů i kritiky, hudební magazíny NME i Clash ji ohodnotily osmdesáti procenty.

Pražané se mohou těšit na osobitý vokální projev, který se dle slov periodika The Rolling Stone Magazine může pyšnit „syrovostí a robustností“.

Britský písničkářský pár

Jako předskokani se představí Ferris & Sylvester, britský pár písničkářů a skladatelů. Potkali se v roce 2016, kdy také spolu vyrazili na debutové tour po Velké Británii. V roce 2018 vydali EP Made in Sreatham, které si sami produkovali v jejich bytě v Londýně. EP vydávali skrze jejich vlastní label Archtop Records. V Praze se i oni představí poprvé.