Prostor Činoherní kavárny byl nově zrekonstruován a otevřen na začátku sezony 2016/17. A od té chvíle je neodmyslitelnou součástí Činoherního klubu. Nenabízí ale jen občerstvení, je i tvůrčím prostorem, otevřeným talentovaným umělcům a doplňujícím dramaturgii divadla.

Léto písničkářů

Poměrně často se zde odehrávají také hudební vystoupení. Například po celé léto tu budou vystupovat muzikanti z volného sdružení Osamělí písničkáři. 4. července projekt nazvaný Léto písničkářů 2019 zahájí Jana Šteflíčková.

Talentovaná umělkyně z DAMU

Jana Šteflíčková je pražská písničkářka, zároveň také absolventka loutkářské katedry DAMU a herečka Studia Ypsilon. Ve své písňové tvorbě, kdy se sama doprovází na kytaru, se hlásí k folku, blues, jazzu a rocku. V roce 2010 hrála jako support na koncertech Johna Mayalla a obdržela ocenění Taisawards v kategorii zpěvačka.

Jana je ovšem i skvělou kytaristkou. Hudbu také komponuje - v roce 2005 a 2006 se účastnila česko-kanadských projektů se severoamerickými Indiány a skládala hudbu k představení Šťastní jako blechy na lodi bratří Formanů.

Příjemné osvěžení

Osamělí písničkáři jsou volné sdružení podobně smýšlejících muzikantů, kteří pravidelně vystupují v Kaštanu. Na léto ale expandují do centra Prahy – a jejich koncerty v Činoherní kavárně budou jistě příjemným osvěžením.

 

www.cinohernikavarna.cz