Epoque Quartet, který letos slaví devatenáct let od založení, už řadu let patří k nejosobitějším souborům své kategorie na české hudební scéně.

Vynikající hráči s pódiovými zkušenostmi

Epoque Quartet tvoří David Pokorný (housle), Vladimír Klánský (housle), Vít Petrášek (violoncello) a Vladimír Kroupa (viola). Všichni absolvovali klasické hudební vzdělání, mají za sebou bohaté pódiové zkušenosti a kromě vážné hudby je pojí i mimořádný zájem o jazz, rock a funk.

Epoque Quartet začínal s klasickým repertoárem, se kterým se zúčastnil řady interpretačních soutěží. Postupně však jeho členové začali přicházet na chuť i spojení se známými osobnostmi šoubyznysu. A tak se kvarteto díky spolupráci s Michalem Pavlíčkem, Kamilem Střihavkou, Danem Bártou, Lenkou Dusilovou, Tata Bojs a řadou dalších hvězd zapsalo do povědomí širšího publika.

Dasha: Zpívám jazz, swing, soul i pop

Jedním z projektů Epoque Quartet je i společné koncertování s Dashou, která už řadu let září jak v nejúspěšnějších muzikálech, tak i jako sólistka kapel Pájky Pájk a Moondance Orchestra a v neposlední řadě je držitelkou Ceny Thalie.

Dasha za svou pěveckou kariéru prošla mnoha styly. Přiznala dokonce, že v minulosti měla i muzikantskou krizi. „Najednou jsem nevěděla, kam se stylově zařadit. Věděla jsem, že to nebude muzikál, protože ho chápu jako okrajovou záležitost a vnímám ho jako příjemnou změnu. Na druhou stranu ale změny potřebuju, nemohu stát na jednom místě. A proto zpívám jazz, swing, soul, či pop,“ uvedla Dasha v jednom rozhovoru.

Na koncertu v Jazz Docku zazní mimo jiné písně, které jsou tématicky poctou tvorbě Williama Shakespeara. Posluchači tedy uslyší autory, kteří shakespearovská dramata mistrně zhudebnili - Colea Portera, Richarda Rodgerse a Leonarda Bernsteina. Určitě je na co se těšit.