Praha a jazz, to k sobě ladí. A právě proto se každoročně v metropoli odehrává koncertní série Jazz Meets World. Jde o festival, který je celoroční prezentací světové jazzové hudby a World Music.

Koncerty pořádané v rámci tohoto festivalu uvedly a uvádějí na česká podia, a to jak ve velkých sálech, tak v jazzových klubech, interprety světových jmen. Letos už například české publikum aplaudovalo francouzskému šansoniérovi a jazzmanovi Charlesi Aznavourovi, těšit se může ale i na mladé talenty, kteří svou kariéru teprve začínají.

Flamencový virtuos poprvé v Praze

A když se jazz potká se žhavým flamencem, vznikne neopakovatelný hudební zážitek. Právě takový slibuje dubnový koncert z cyklu Jazz Meets World – vystoupí totiž kytarista Juan Gómez „Chicuelo”, jeden z nejpřednějších současných zástupců stylu flameco.

Chicuelo je kytarista romského původu z Katalánie, který vystupuje po celém světě, svou první desku vydal ale až loni. Jmenuje se Conexión.

V Divadle U Hasičů Gómez zahraje s klavíristou Marco Mezquidou a jejich společné vystoupení bude plné jazzových fines i temperamentu a vášně, která je oběma blízká. V Praze vystoupí vůbec poprvé.