Římský rodák Ennio Morricone tak navazuje na poslední velmi úspěšné turné, které během dvaadvaceti zastávek navštívilo více než sto padesát tisíc fanoušků včetně těch v Praze. V České republice je Ennio Morricone velmi oblíbeným umělcem. Za poslední dva roky se mu dvakrát podařilo vyprodat největší českou halu O2 Arénu. Potřetí se o to pokusí v termínu 15. ledna 2016.

„Představení mé celoživotní práce v různých městech pro posluchače různého věku a různých kultur je neuvěřitelně zajímavá zkušenost. Příští rok budu slavit šedesát let své profesní kariéry, během které jsem složil více než šest set skladeb," shrnul Ennio Morricone informace o plánovaném turné během tiskové konference oznamující informace o nadcházejících koncertech. „Pro nadcházející turné jsem připravil zcela nový hudební program. Samozřejmě v něm budou ty nejznámější skladby ze slavných westernů Sergia Leoneho. Mám ale v plánu zařadit i další skladby k filmům, pro které jsem komponoval, a které získaly Oscary," anoncuje italský skladatel.

Pražský koncert bude vůbec prvním koncertem nového turné. Společně s ním celou šňůru absolvuje Český národní symfonický orchestr. Ten s Morriconem při jeho tvorbě velmi často spolupracuje. Naposledy tomu tak bylo při práci na filmu Nejvyšší nabídka režiséra Tornatoreho, za kterou Morricone obdržel cenu Evropské filmové akademie.

Morricone se proslavil především díky filmové hudbě. Celkem tento šestaosmdesátiletý skladatel složil hudbu k více než pěti stům snímků. Mezi nejznámější patří filmy Tenkrát na západě, Pro pár dolarů navíc, Hodný, zlý a ošklivý, Mise, Profesionál, Bio ráj, Nejvyšší nabídka, Maléna nebo seriál Chobotnice. Nasbíral také mnoho prestižních ocenění, jako jsou Oscar za celoživotní dílo, čtyři ceny Grammy, dvě ceny Evropské filmové akademie a několik ocenění Bafta.

Vstupenky na pražský koncert jsou v ceně od 1190,- Kč v prodeji v síti Ticketportal.