Když Maestro Plácido Domingo připravoval projekt, kterým chce vyjádřit poctu Mozartovi, připomněl, že: „Dona Giovanniho zná každý, ale jen odborníci vědí, kde měl premiéru. Na podzim to změníme. Každý bude znát Prahu jako město, které Mozartovi umožnilo vznik jeho mistrovského díla."

Slavný španělský tenor Plácido Domingo, nejvýznamnější žijící osobnost světa opery, ale nebude zpívat, chopí se dirigentské taktovky.
Během příprav působil i jako umělecký vedoucí, když do sólových rolí obsadil mezinárodní pěvecké světové špičky, včetně vítězů slavné operní soutěže Plácida Dominga Operalia, a věnoval se také scénografické koncepci inscenace.

Unikátnost projektu je i v tom, že Stavovské divadlo – v době premiéry Dona Giovanniho Nosticovo divadlo - je v současné době jediným dosud existujícím divadlem, kde W. A. Mozart působil.

Slavnostní představení opery Don Giovanni se konají ve spolupráci s Národním divadlem a pod záštitou předsedy vlády, ministra kultury a primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové. Hlavní město Praha projekt podpořilo i formou partnerství.