Koncerty ve Valdštejnské zahradě patřily v padesátých a šedesátých letech k letním povinnostem Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK. Dokonce o jednom z nich, který ale nedopadl úplně dobře, napsal povídku Prokopnutý buben Bohumil Hrabal.

Tradici se za pomoci Senátu podařilo obnovit v roce 2014 a od té doby se na letní koncerty posluchači rádi vracejí. I tentokrát bude na programu oblíbené prolínání filmových melodií a klasiky, sejdou se velikáni Bedřich Smetana, Georges Bizet, John Williams a Bernard Herrmann.

Film – Opera – Koncert

Zkratka FOK v názvu orchestru a stejnojmenné instituce znamená počáteční písmena slov Film – Opera – Koncert. Jednalo se o programovou náplň orchestrálního tělesa v době jeho založení v roce 1934.

Od roku 1952 je zřizovatelem tělesa hl. m. Praha a původní název „Orchestr F. O. K.“ se mění na „Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK“.

Orchestr reprezentuje Prahu

Příspěvková organizace Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK má široký okruh působnosti. Organizuje vlastní orchestrální cykly ve Smetanově síni Obecního domu, ale také vyjíždí na zájezdy do zahraničí, kde reprezentuje hlavní město Prahu. A tradičně vystupuje také na letních koncertech v zahradě Senátu ČR.

Záštitu nad koncertem převzal Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu České republiky.

 

Podívejte se na webové stránky: www.fok.cz