Blue Hawaii, to jsou Raphaelle "Ra" Standell-Preston a Alex "Agor" Kerby. Standell-Preston, jinak známá též z kanadské artrockové skupiny Braids, a Kerby, vystupující též pod jménem Agor, do Prahy přijedou úplně poprvé a představí své pojetí melancholické digitální hudby. Jejich třetí album vyšlo u vydavatelství Arbutus a bylo napsané i nahrané na dálku mezi Montrealem a Berlínem.

Třetí album je i o bolesti

Předchozí dvě alba nekonveční dvojice, Untogether(2013) a Tenderness (2017), byla nominována na kanadskou cenu Juno Award. Aktuální deska se vrací do časů nultých let, kdy se zdá, že byl život jednodušší.

Ale pro uměleckou dvojici byla práce na albu náročná, Ra si prošla (dalším) rozchodem, Agor si zlomil nohu. Duo proto muselo zrušit asijské turné – a z novinky je tak podtón bolesti znát.

Kanaďané jako doprovod

Duo Blue Hawaii doprovodí během jejich pražského koncertu hned dva další kanadské projekty. Jedním z nich je Graham Van Pelt, který roztančil svými pozitivními beaty smíchovskou továrnu už loni, v MeetFactory před Blue Hawaii vystoupí také duo Pick a Piper, sólový projekt Brada Webera, jinak koncertujícího třeba s Caribou.