U drážní celnice

Festival se koná v zahradě bývalé drážní celnice v Praze na Vltavské. Zaměření skupin, které se zúčastní letošního festivalu, je většinou poprockové, ale u některých kapel posluchači najdou i prvky jazzu či folku. A které skupiny budou letos usilovat o diváckou přízeň? Budou to kapely Nesoulad, budějovická Epy de Mye, Neue Mädchen, Esence a jako zlatý hřeb festivalu pražští Eggnoise.

Je to i pro děti

Ačkoli Hudba s párkem je akcí především hudební, pořadatelé nabízejí také zajímavý doprovodný program. Zejména pro děti, ale i jejich starší kamarády, je připraveno několik výtvarných dílen a her, tetování jaguou a další aktivity.

Za pivo a párek

Název Hudba s párkem a hořčicí dostal tento letní festiválek proto, že vstupenka v ceně 140 korun návštěvníka opravňuje ke konzumaci jednoho párku s hořčicí, půllitru piva a samozřejmě libovolného množství hudby. Děti do 15 let mají vstup zdarma. „Za vznik festivalu může moje čirá naivita. Počáteční představa byla asi taková: seženeme pět kapel, pronajmeme si ,tojku‘ a uspořádáme si festiválek. Vyléčena děkuji firmě QUIX, která – a to doslova za pivo a párek – zapůjčila profesionální technické zázemí,“ uvedla zakladatelka festivalu Zuzana Špalová.

Pro tento velmi mladý festival hledají jeho pořadatelé mediální partnery. Mohou nabídnout vstupenky a CD kapel do soutěže pro rádia a jiná média, logo na plakát, umístění banneru.