Už čtyři roky probíhá v létě v parcích Prahy 2 projekt, který spojuje zeleň a kulturu. Koncerty, které jsou zdarma pro všechny milovníky hudby, mají vždy dvě části – první tvoří vážná hudba, od známých autorů po ty méně známé, druhou částí hudebního večera je jazzová sekce. Každý rok se vystupující mění, nabídka je tedy opravdu pestrá.  

Rodinné kvarteto

Na posledním letošním letním koncertu, který se koná na Karlově náměstí, zazní v první části večera hudba Bedřicha Smetany, Johanna Sebastiana Bacha anebo Antonína Dvořáka, a to v podání kvartetu PRAH-A-harpA.

Jde o  rodinný harfový kvartet  pod vedením Hany Müllerové, která má letité zkušenosti jak ze sólové a komorní dráhy, tak i z orchestrální a pedagogické činnosti, které s radostí aplikuje na své tři dcery: Hedviku Mousa Bacha, Kamilu Jouzovou a Marianu Jouzovou. Společně koncertují již dva roky.

Američan v Praze

Ve druhé části večera vystoupí se slavnými duety Elly Fitzgeraldové a Luise Armstronga Barbora Řeháčková a Lee Andrew Davison. Davison je v Praze žijící jazzový zpěvák z americké Oklahomy, který vystudoval univerzitu v Alabamě, usadil se v Bostonu a založil profesionální gospelové kvarteto. Později se stal dirigentem Gospelového sboru Harvardské univerzity.

V roce 1991 se přestěhoval do Prahy a navázal spolupráci s předními českými jazzmany - především s Vítem Fialou, který Davisona a Řeháčkovou na pražském koncertu také doprovodí.