Čeští hudební publicisté, festivaloví dramaturgové a iniciátoři Pavel Klusák, Aleš Stuchlý a Karel Veselý pořádají tyto výroční večery už patnáct let, 31. ledna však tento pořad uvidí jeho příznivci už naposledy.

A na co se mohou těšit? Se zasvěceným komentářem se představí novinky, objevy a mýty loňského roku v nezávislém popu, mainstreamu a experimentální hudbě. Hrát budou Idles, Rosalía, Mitski, Chynna, Vince Staples, Vneumicky, Young Signorino, Nohavica, Jana Winderen a mnozí další.

Trojka Klusák, Veselý a Stuchlý

Asi nejznámější z trojice publicistů, kteří večer připravují, je Pavel Klusák. Ten píše o hudbě od roku 1989, dlouhodobě publikoval v titulech Rock & Pop, Respekt, HIS Voice, A2, Hospodářské noviny, v příloze Orientace Lidových novin a dalších. "Odskočí" si i do filmu, je dramaturgem hudebního programu MFDF Ji.hlava a je autorem filmového dokumentu Hudba Zdeněk Liška (2017).

Druhý z trojice - Karel Veselý je hudební publicista a spisovatel, který píše pro magazín Full Moon, vysílá v Radiu Wave, v roce 2017 publikoval román Bomba*Funk. A poslední z trojice je Aleš Stuchlý, filmový a festivalový dramaturg (stojí za projekty Film Europe anebo Be2Can). S hudební publicistikou, které se řadu let věnoval naplno, udržuje i nadále blízký kontakt.