Máliková debutovala v roce 2016 deskou Pustvopol. Na albu nejen zpívá, ujala se i klavíru, syntezátorů, perkusí, hry na píšťalu a je rovněž autorkou písní. Na Slovensku se prostě zrodila skutečně obdivuhodná osobnost. Za svůj počin právem získala slovenskou cenu RadioHead - a následující rok se dostala mezi třicet nejúspěšnějších nahrávek v hitparádě World Music Europe.

Novinka inspirovaná Skandinávií

Nyní Máliková přichází se svým druhým albem. Má název Postalgia. Opět vychází z melodiky rodného Horehroní, zazní na něm ale i nové nástroje, syntezátory, anebo inspirace skandinávským synth-popem.

Autorka album popisuje jako nostalgii po budoucnosti, která nikdy nenastane. Album je křehké jako ženská duše a jeho poslech je silně emotivní záležitostí.  Album vzniklo v následujícím obsazení: Katarína Máliková – zpěv, syntezátory, vokální procesory, PC; Klaudia Kosmeľová – klávesové nástroje, syntezátory, vokály; Michal Šelep – baskytara, kontrabas, syntezátory a Tomáš Hříbik – bicí nástroje, perkuse, elektronický pad, drum machines, sampler.

Host přijede z Polska

V rámci večera vystoupí v Paláci Akropolis také mladá polská hudebnice Ina West, jejíž tvorba se nese ve znamení propojení tance a nové vlny elektroniky s prvky moderního polského folku a jazzu. Jde tedy o styl blízký tvorbě Katariny Málikové. Debutové album Iny West s názvem  Cosovel vyšlo v roce 2015, poté mladá hudebnice vystoupila na mnoha významných festivalech.