Vystoupí v rámci koncertní série Jazzbit, což je sesterský projekt mezinárodního hudebního festivalu nazvaného Mladí Ladí Jazz, který je podporován hlavním městem Prahou.

Jazzbit má od roku 2010, kdy odstartoval, za sebou desítky úspěšných koncertů mladých talentů české i zahraniční jazzové scény. V rámci programu v minulosti mimo jiné vystoupili Oran Etkin (USA), Femi Temowo (UK) či kapela Eggnoise.

Jazz pro mladé za polovic

Projekt Jazzbit se snaží o podporu a propagaci jazzové hudby v České republice. Organizátoři zpřístupňují jazzovou hudbu mladým lidem a snaží se odstraňovat překážky, které se s poslechem tohoto hudebního žánru v našem hlavním městě pojí. Jde zejména o finanční náročnost a nedostatečnou informovanost.

Vstupné pro mladé do 26 let je na večery dle politiky Mladí Ladí Jazz za poloviční cenu. Takto nastavené ceny lístků je možné udržet i díky vstřícnému přístupu klubu Jazz Dock, v jehož prostorech se pravidelně Jazzbit odehrává.

Pomoc začínajícím českým jazzmanům

Jazzbit je tu také pro začínající kapely, kterým pomáhá se zviditelnit a prezentovat se před širším publikem. Hlavním cílem projektu je totiž nejen  pravidelně zpřístupňovat jazzovou hudbu mladým lidem, cílem organizátorů je rovněž podpora mladých umělců a jejich zařazování na program koncertů.

Kombinace mladého živlu na podiu i v hledišti pak vytváří jedinečný zážitek pro muzikanty i návštěvníky koncertu. Praha prostě žije jazzem.

 

Podívejte se na webové stránky: www.jazzdock.cz