Společný koncert Kühnova dětského sboru a hostů z Luzernu slibuje mimořádný sborový zážitek. Oba sbory mají úctyhodnou uměleckou historii a mezinárodní renomé, které překračuje regionální hranice. Švýcarský sbor navíc vystoupí v Praze vůbec poprvé.

Chlapecký sbor Luzerner Sängerknaben je dlouholetým partnerem Mezinárodního hudebního festivalu v Lucernu, Luzernského symfonického orchestru i divadla. Díky spolupráci s festivalem vystoupil sbor s předními světovými orchestry jako Boston Symphony Orchestra, Concertgebow Orchester Amsterdam nebo Berlínská filharmonie pod vedením špičkových dirigentských osobností jako jsou James Levine, Simon Rattle nebo John Eliot Gardiner. Sbor má také velmi blízko k soudobé hudbě. V posledních letech patřili mezi autory, se kterými spolupracoval, přední skladatelé Krzysztof Penderecki či Péter Eötvös.

Kühnův dětský sbor patří mezi nejvýznamnější české ansámbly, vystoupil již na všech pěti kontinentech a představil se na těch nejvýznamnějších pódiích jako jsou Carnegie Hall v New Yorku, La Scala v Miláně nebo Sydney Opera House. Kühňata pravidelně spolupracují s předními českými orchestry a s Národním divadlem

a vystupují na prestižních mezinárodních festivalech. V současné době má Kühnův dětský sbor přes 900 členů, což z něj dělá největší český sbor vůbec.

V rámci společného koncertu obou sborů se švýcarští hosté představí s převážně duchovním repertoárem a také s lidovými písněmi ze Švýcarska. Kühňata provedou repertoár, se kterým se chystají na následné turné a soutěž ve Španělsku.