Kanadská zpěvačka nedávno vydala své čtvrté album nazvané New Decadence, ve kterém pokračuje ve svém tradičním kombinování temného realismu a humoru, v intimních baladách, které zpívá s mrazivou přesností a jejichž fatalistické verše si píše sama.

Dcera ruských emigrantů

Svým debutovým albem nazvaným Party Girl, které vydala ještě pod pseudonymem Chinawoman, prorazila v domovině svých předků, v Rusku a na Ukrajině. Michelle je dcerou ruské baleríny a leningradského inženýra a vyrostla na sovětských a evropských nahrávkách ze 70. let. Na její hudbě je ale stejně znát vliv Nico a Leonarda Cohena jako Aly Pugačevy a Tanity Tikaram.

Od Chinawoman k Michelle

V roce 2016 opustila pseudonym a začala vystupovat pod pravým jménem. Se svými evropsky znějícími šansony projela svět - zpívala v Istanbulu, Moskvě, Berlíně anebo Athénách, stala se hvězdou východoevropské diaspory i berlínské queer scény.

Na živých koncertech se dokáže odvázat - jistě to předvede i v Praze. Alba ale stále zní tak, jakoby je ruská holčička nahrála v ložnici. Na pražském koncertě ji doprovodí skotský muzikant Robin Thomson, se kterým se potkala právě v Berlíně a který vystupuje v hudebním projektu Twon Sons.