United Islands 2018 se už podruhé koná v Karlíně, kde hudbou a doprovodnými akcemi oživí více než 90 000 čtverečních metrů plochy. „Vzhledem k úspěšnému minulému ročníku jsme letos ani na vteřinu nezaváhali s opětovným uspořádáním této skvělé akce v ulicích naší městské části,” prohlásil místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil a dodal: „Za sebe mohu prohlásit, že se moc těším, až se Karlín opět rozezní hudbou.”

Headlineři z Anglie

Hlavní hvězdou jubilejního patnáctého ročníku budou rockeři Arcane Roots, kteří jsou v současnosti označováni jako jedna z nejoblíbenějších kapel ve Velké Británii. Tato trojice muzikantů v čele s charismatickým zpěvákem Andrewem Grovesem přímo překypuje energií a předvádí nezapomenutelnou živelnou show. Návštěvníci se o tom budou mít možnost přesvědčit na vlastní kůži v sobotu večer na hlavní stage.

Slavné hvězdy i začínající muzikanti

Ze zahraničí dorazí také rakouská indie rocková formace At Pavillon, mladá pop rocková kapela Vama z Rumunska nebo německá indie rocková pětice Leoniden. Češi jim ale zdatně sekundují - zahrají stálice jako David Koller, Buty či Vypsaná Fixa, prostor bude ale i pro mladé talenty.

Velkou inovací letošního ročníku je totiž soutěž Objevy United Islands, která je určena právě méně známým hudebním projektům. Jejím hlavním cílem je pomoci mladým talentům nastartovat kariéru a získat první větší zkušenosti hraním na velké stage před početným publikem. Předskokana nováčkovi bude dělat právě David Koller.

Bohatý doprovodný program

Centrem hlavního dění bude Křižíkova ulice, která se během festivalového víkendu promění v pěší zónu, kde se návštěvníci mohou vyřádit – proběhnou zde výtvarné dílny, bude se sportovat, proběhnou ukázky nového cirkusu a filmové projekce.

V kině Regina se budou po oba večery promítat zahraniční snímky. V sobotu se mohou návštěvníci těšit na německý snímek B-Movie: zvuk a rozkoše západního Berlína 1979-1989, který mapuje unikátní hudební scénu v západním Berlíně.

Festival myslí i na děti, a tak tu pro ně chystají nejen sportovní aktivity, ale třeba i laboratoř se zábavnými pokusy.

Nezevlujte!

Největší zónu doprovodného programu vybuduje produkční tým mladých lidí ze společnosti Stop Zevling. „Při sestavování programu jsme se snažili zejména o rozmanitost. Chceme, aby si u nás každý našel to svoje a vyzkoušel si věci, ke kterým se běžně nedostane. K vidění tady budou skejťáci, bikeři, parkurité, kejklíři nebo třeba i tvůrci graffiti, kteří společně rozpohybují celou ulici,“ přibližuje Vojtěch Havlovec ze Stop Zevling program s tématem „živá ulice“. Leccos z předvedeného si budou návštěvnici moci vyzkoušet na vlastní kůži.