Tahle britská muzikantka, která pendluje od Paříže k Bristolu, stojí za projektem This Is the Kit – kapelou, která si za dobu své existence získala obdiv nejen hudebního publika, ale i ostatních muzikantů a kritiků.

Kate Stables formaci založila v roce 2003 a tak spolu s ostatními muzikanty začala dělat alternativní folk rockovou hudbu. Kapela je jedinečná tím, že někdy hraje pouze ve dvou, jindy je z ní zase kvintet ve složení zpěv, banjo, kytara, basa a housle.

Skupina vystupuje v komorních klubech, v menších a intimnějších prostorách, která jsou ideální pro typ hudby, kterou hraje.

Nejlepší a nejvyspělejší

This Is the Kit mají na svém kontě několik vydaných alb. Tím posledním je právě Moonshine Freeze, které je považováno zatím za nejlepší a nejvyspělejší.

Album začalo vznikat bezprostředně po vydání předešlé desky 'Bashed Out', když se Stables se svou kapelou loni v listopadu po turné odebrala do bristolského studia Invada, které patří Geoffu Barrowovi. Desku produkoval John Parish.

Všechno se děje v noci

Moonshine Freeze je omamná směs hudební sofistikovanosti a něčeho bezelstného - dětských her, zaklínadel a dětských říkanek. „Když píšu písně, v mé hlavě se objevují jisté obrazy, které si s mnoha písněmi mohu představit ve stejném prostředí, ve stejných barvách a stejném osvětlení. Všechno se děje v noci, kde je na temném místě malé množství světla,“ uvádí k procesu své tvorby Kate Stables.

Na albu Moonshine Freeze hostuje Aaron Dessner z The National, jenž se objeví hned v šesti skladbách. Pokud se chcete i vy seznámit s touto pozoruhodnou muzikou, přijďte 8. listopadu do Café V lese.