Sbor během roku odzpívá několik koncertů. A tím Vánočním zahájí 6. ledna 2019 další stovku svých veřejných vystoupení za celou dobu působení tělesa.

Koledy neuslyšíte

Přijde vám zvláštní, že sbor DPP pořádá Vánoční koncert až v lednu? Sbormistr Lukáš Janírek má na to jednoduchou odpověď: „Mnoho sborů a orchestrů provede Vánoční koncert v době adventní, mnohdy slyšíme Rybovu Českou mši vánoční, znějí koledy… A kde je muzika adventu?! Lid se ochuzuje o tuto dobu, o to krásné čekání a těšení se na dobu Vánoc.“

Koncertů v danou dobu probíhá opravdu mnoho, proto sbormistr volí vždy první neděli nebo pondělí po Novém roce. Tedy v době, kdy stále probíhá doba vánoční - ta je až do neděle po Zjevení Páně, tj. po 6. lednu.

A co v podání zaměstnanců Dopravního podniku hlavního města Prahy v lednu uslyšíte? Například adventní roráty, varhanní hudbu, duchovní zpěvy očekávající narození Krista.

Hostem bude cimbálovka

Sbor si na svůj koncert pozval i hosta. Bude jím Cimbálová muzika Lašár z Velkých Pavlovic, jejímž primášem je Karel Kosík. Právě s ní „dopraváci“ natočili v letošním roce své druhé CD „Z Moravy, Slovenska, Čech“, které vzniklo k 100. výročí vzniku Československa.

Album bude pokřtěno na Vánočním koncertě sboru. A kdo bude jeho kmotrem? Tak to si prozatím sbor ponechává v tajnosti.

Chcete se přidat?

Přijďte se zaposlouchat do písní v interpretaci řidičů, strojvedoucích a dalších pracovníků. Není žádným tajemstvím, že členy jsou i „cestující – přátelé“.

A jak už to mnohdy u sborů bývá, členové by mezi sebe přivítali nové posily, především muže. Pokud proto máte zájem, neváhejte a po Novém roce se můžete aktivně přidat.

 

Více informací o koncertech i náboru členů naleznete na www.sbordpp.cz.