V muzeu je stálá expozice k dějinám české hudby, kromě ní a pravidelných výstav se zde konají také zajímavé koncerty nejen vážné hudby.

Například 22. září zde vystoupí Imperial College Symphony Orchestra, padesátičlenný špičkový vysokoškolský orchestr z Londýna s dirigentem Richardem Dickinsem.

O den později se na půdě muzea představí pro změnu holandský orchestr Harmonie Wilhelmina.

Muzeem ale nezní jen vážná hudba, 26. září ho rozproudí Big Band Orchestr s jazzovými a swingovými melodiemi – hudebníci s neuvěřitelnou autenticitou zahrají skladby Glenna Millera, Franka Sinatry a Louise Armstronga.

Jazz i současná hudba

Další zajímavé koncerty pak na sebe nenechají dlouho čekat. Další je na programu 8. listopadu. České saxofonové kvarteto zahraje jak klasiku (suitu z Královny víl od Henryho Purcella a Dvořákovo Preludium), tak jazz George Gershwina.

Podzimní sezonu pak zakončí Pražská komorní filharmonie, která 26. listopadu uvede koncert nazvaný Téma 1988 s autory jako jsou Berger. Parsch. Górecki. Pärt. Jeho více než zajímavým spojujícím tématem je spiritualita hudby východního bloku konce 80. let na pozadí pádu totalitních režimů.

Programy pro děti

Muzeum nabízí poslechové pořady a hudební dílny také pro nejmenší posluchače. 19. října se malí návštěvníci můžou těšit na hudební dílnu nazvanou Rozmary počasí, ve které si děti za pomoci not zkusí vykouzlit slunce, kapky deště anebo přivolat duhu.

Pro rodiny s dětmi je určena také výstava Hudba a pohádka, která představuje celou řadu uměleckých děl inspirovaných pohádkovými příběhy. V audio a video ukázkách si návštěvníci připomenou klíčové momenty z českých filmových pohádek a zavzpomínají tak i na skladatele filmové hudby Zdeňka Lišku, Václava Trojana, Petra Hapku nebo Karla Svobodu.