Cappella Mariana vznikla v roce 2008 a specializuje se na interpretaci středověkého vícehlasu, renesanční polyfonie a vokálních děl raného baroka. Členy souboru jsou mezinárodně renomovaní pěvci, kteří pravidelně spolupracují se souborem Collegium Marianum a vystupují na prestižních evropských festivalech.

Věnují se také interpretaci barokní a předromantické hudby a účinkují na českých a zahraničních pódiích se soubory jako Bach Collegium Japan, Collegium Vocale Gent, Tiburtina Ensemble, Collegium 1704 a Doulce Memoire.

Ansámbl působí pod uměleckým vedením Vojtěcha Semeráda, který po ukončení studií na Univerzitě Karlově v Praze a Conservatoire national supérieur v Paříži pokračuje na papežském institutu Musica Sacra v Římě a dále si prohlubuje studium od gregoriánského chorálu až po renesanční polyfonii.

Na koncertě CAPPELLA MARIANA – TRIUMF VÍCEHLASU v kostele sv. Šimona a Judy zazní díla velikánů renesanční hudby - Heinricha Isaaca, Giovanniho Pierluigiho da Palestriny, Josquina Despreze, Jacoba Obrechta či Cristóbala de Morálese.