Dvě renomované muzikantské osobnosti Ludmila Peterková a Slávka Vernerová Pěchočová se svým hostem Markem Švejkarem nabídnou večer kontrastů – skladatelských stylů, hudebních forem a zajímavých zvukových kombinací – byť vytvořených „jen“ dvěma nástroji.

Od roku 1991, kdy se stala laureátkou soutěže Pražského jara, patří Ludmila Peterková ke špičce evropských klarinetistů. Natočila 14 CD, účinkovala s mnoha předními světovými orchestry, koncertuje po celém světě a také od 27 let učí na Pražské konzervatoři a již deset let pořádá své vlastní mistrovské kurzy v Domažlicích, na nichž se scházejí mladé talenty z celého světa. Jednoho ze svých žáků Marka Švejkara pozvala do svého koncertu v Břevnově. Přijede na otočku z Paříže, kde nyní jako první český klarinetista vůbec studuje na konzervatoři.

Druhou královnou koncertu je Slávka Vernerová Pěchočová, na AMU jedna z posledních žákyní Ivana Moravce. Je laureátkou řady dpomácích i zahraničních soutěží (např. Smetanovy klavírní soutěže v Hradci Králové 1996, Wroclaw 1995, Missouri 1998, Wales 2001), hostovala na PROMS 2009 u BBC SO, sólové recitály měla např. v Curychu, Osace, Otavě atd. Její nahrávky získávají ocenění po celém světě, Janáčkovy skladby pro sólový klavír zaujaly ve Francii a Belgii (TOP 10 v belgickém Radiu Classic), poslední CD nahrávka s Mozartovými koncerty získala všech pět zlatých hvězd časopisu Diapason.