Festival, který si dal za úkol přivést do Česka špičkové hráče na kytaru bez ohledu na jejich žánrové zaměření, se vrací už po sedmnácté. Mezi jeho hlavní podporovatele patří také Magistrát hlavního města Prahy.

Úvodní koncert pražské části festivalu patří britskému kytaristovi Dylanu Fowlerovi a Ladislavu Pazderovi, vítězi 1. ročníku soutěže SAI - Kytara napříč žánry 2013. Vystoupení v Pelléově vile v Praze 6 slibuje velšskou, irskou a perskou hudbu i flamenco.

Vrcholem je Tommy Emmanuel

O pět dní později se festival přesouvá do koncertní síně Atrium (Čajkovského 3, Praha 3), kde vystoupí Hedvika Švendová a You Wu, dva finalisté kytarové soutěže Kutná Hora 2013. Na programu je klasická hudba. Na stejném místě se 31. října uskuteční Finále II. ročníku soutěže SAI-Kytara napříč žánry 2014 a 6. listopadu síň přivítá blues a jazz v podání Američana Tonyho Ackermana.

Vrcholem pražské části festivalu bude 7. listopadu v Klubu Lávka vystoupení česko-íránské kapely Arionas, která zve na řeckou a perskou hudbu, a konečně 29. listopadu do Prahy zavítá Tommy Emmanuel. Famózní Australan, dobře známý i u nás, se specializuje na rock, blues a country. Jeho hostem ve velkém sále Kongresového centra bude Američan Peppino D´Agostino.

Více informací a vstupenky na adrese www.kytaranapriczanry.cz.