Charismatický hudebník Omar Hakim je považován za jednoho z nejlepších světových bubeníků na pomezí žánru jazzu a popu. Narodil se v New Yorku a na bicí uměl hrát už v pěti letech, v deseti pak působil v otcově kapele. Po ukončení studia na New York School of Music and Art začal svou kariéru nahráváním s nejrůznějšími popovými a soulovými skupinami. 

V letech 1982 až 1986 byl členem skupiny Weather Report. Během své kariéry spolupracoval s nejlepšími hudebníky různých žánrů, jakými jsou trumpetista Miles Davis, Sting, Dire Straits, Peter Gabriel, Mick Jagger, Lionel Richie, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Celine Dion, Mariah Carey, Madonna, Chick Corea, Richard Bona a mnoho dalších.

Také ostatní spoluhráči Omara Hakima patří ke špičkám ve svém oboru. Několikanásobná držitelka Grammy klavíristka Rachel Z je u nás dobře známá z kapely Waynea Shortera nebo Petera Gabriela a spolupracovala také s řadou proslulých hudebníků.

S Omarem Hakimem a Rachel Z vystoupí v Jazz Docku také fenomenální mauricijský baskytarista Linley Marthe, který byl členem "Syndikátu Joe Zawinul", na kytaru pak bude hrát skvělý francouzský jazzový a fusion kytarista Louis Winsberg, který je spoluzakladatelem oblíbené skupiny Sixun a zakladatelem skupiny Jaleo.

Koncert bude mimořádně ve speciálním „divadelním“ uspořádání, bez stolů, s židlemi v řadách, což umožní vychutnat si zážitek z hudby ještě více.