Hlavní hudební hvězdou letos bude bezesporu britský zpěvák Sting,  který během devadesátiminutového koncertu zahraje vedle rockových songů z aktuálního alba 57th & 9th i nesmrtelné hity od The Police nebo oblíbené skladby z přelomu milénia.

Vrcholem druhého dne budou Kasabian, jejichž album For Crying Out Loud vyšlo začátkem května a z prvního místa britského žebříčku prodejnosti po prvním týdnu prodeje sesadilo po téměř 3 měsících i Eda Sheerana.

Miláčci Davida Lynche

Nabitý program obohatí také britští The Veils v čele s charismatickým frontmanem Finnem Andrewsem, synem zakladatele legendárních XTC. Už po prvním poslechu jejich loňské desky Total Depravity posluchač pochopí, proč si je režisér David Lynch vybral do soundtracku nové řady seriálu Twin Peaks – jen málokterá skupina totiž sedí svým zvukem k lynchovské náladě lépe.

40 koncertů na několika pódiích

Celkem si diváci vychutnají na 40 koncertů. Vedle hlavní Metronome Stage bude připravená také ČT Park Stage. Právě tam zazpívá Ewa Farna v doprovodu Davida Dorůžky. Na New Stage vystoupí mladá britská zpěvačka Shells nebo nizozemští Birth of Joy.

Unikátní festival

Metronome Festival Prague přináší hudebním fanouškům jiný koncept, než na jaký byli dosud zvyklí. Zahraniční hudba doplněná tím nejlepším z tuzemské scény, která se ovšem představuje v unikátních konstelacích či s jedinečným programem, který diváci nikde jinde neuvidí, navíc pak koncerty programově poskládané tak, že si je fanoušci mohou plnohodnotně užít téměř všechny.

Záštitu nad Metronome Festival Prague převzala pražská primátorka Adriana Krnáčová, náměstek primátorky Petr Dolínek, radní hl. m. Prahy Jan Wolf a starosta městské části Praha 7 Jan Čižinský.

 

Podívejte se na webové stránky: www.metronomefestival.cz