Uskupení Fanfán Tulipán, jehož styl někdy bývá označován jako kinder-jazz, založila v roce 2009 Eliška Svobodová, v té době studentka skladby na Konzervatoři J. Ježka. Dalšími členy jsou: Štěpán Zbytovský, který po pěti letech vystřídal flétnistu Dušana Navaříka, pianista Jan Mazura, basista Pavel Husa a bubeník Šimon Hajdovský.

Typickým rysem kapely je melodika Hammond a také různé hudební experimenty, např. použití estonské citery, xylofonu nebo hrací skříňky. V dubnu 2010 Fanfán Tulipán zvítězil ve finále soutěže o Cenu Metropolitní Univerzity v rámci festivalu Mladí ladí jazz a v listopadu vyhrál české kolo mezinárodní soutěže Jazz Prix. Na kontě mají debutové album Polyorama a čerstvě vydané EP Vulpea Lunatică, které poskytli na svém Bandcampu volně ke stažení.

Po kinder-jazzu nastoupí jazzový klasik Viklický

Po mladé kapele se na scéně Jazz Docku objeví jeden z klasiků českého jazzu - pianista a skladatel Emil Viklický. Ten původně studoval matematiku, ale utekl k jazzu, od 70. let vystupoval s Jiřím Stivínem, v letech 1977 – 1978 studoval jazz na prestižní Berklee College v USA. Nevěnuje se ale jen jazzu, je také autorem tří oper a scénické a filmové hudby.

V Jazz Docku zahraje své vlastní skladby a také aranže klasických jazzových skladeb. Jeho obvyklé trio (Viklický na klavír, Petr Dvorský na kontrabas, Josef Vejvoda na bicí) zde bude rozšířeno na kvartet o trumpetistu Miroslava Hloucala.