Slavnostní večer začíná v 18:00 hodin, druhý koncert pak v 19:30 hodin. Návštěvníci jsou zváni na afterparty do Café Neudstadt.

Zpěv, violoncello a klavír

Z Janáčkovy tvorby zazní hudba Z moravské lidové poezie, Slezské poezie, Pohádka a Po zarostlém chodníčku. Jako sólistka se představí zpěvačka Marta Töpferová, která se před čtyřmi lety vrátila ze Spojených států amerických zpět do vlasti. Vedle vlastní tvorby se věnuje i studiu českých skladatelů.

Druhým sólistou večera bude violoncellista Tomáš Jamník, který ve svých jednatřiceti letech stihl nasbírat řadu ocenění. Navíc jeho první studiové album bylo kritiky označeno za debut desetiletí.

K této umělecky silné dvojici se také přidá excelentní klavírista Jan Bartoš, jenž patří k současné evropské špičce.

Bennewitzovo kvarteto zahraje Schuberta a Haaseho

V navazujícím koncertu Tomáše Jamníka doplní ještě uznávané Bennewitzovo kvarteto, které je pojmenované po významném pedagogovi a houslistovi Antonínu Bennewitzovi.

Kvarteto bylo založeno v roce 1998 a v mezinárodním měřítku jde o špičkový komorní soubor, což dokládají nejen vítězství ve dvou prestižních soutěžích - v Ósace v roce 2005 a Prémio Paolo Borciani v Itálii v roce 2008, ale i pochvalné hlasy kritiky. V jejich podání uslyšíte Franze Schuberta a Pavla Haaseho.

Speciální mix vážné hudby

O hudební tečku se postará Tomáš Dvořák alias DJ Floex. Tento multiinstrumentalista, skladatel a producent si připraví speciální mix vážné hudby. Jeho set bude znít během afterparty v Café Neustadt.