Festival začne už v pátek večer hudebním večírkem, naplno ale vypukne až v sobotu. V pátek totiž spojí síly dva festivaly - United Islands of Prague a Metronome. Na společném koncertě, který je zdarma, se představí tři české kapely - Thom Artway, November 2nd a No Distance Paradise. „Tři koncerty v předvečer festivalu jsou takovou pozvánkou a ochutnávkou toho, jak to bude o víkendu na METRONOME vypadat a co tam všechno návštěvníky čeká," vysvětluje za organizátory ředitel festivalu David Gaydečka.

Iggy Pop a Hvězdné války

V sobotu pak vystoupí hlavní hvězda festivalu, rocková legenda Iggy Pop, který ve 21:30 zahraje skladby ze své nové desky Post Pop Depression, dojde prý ale i na klasické hity jako Passenger, Lust for Life anebo China Girl. V sobotu ale bude na výběr mnohem víc zajímavé muziky. Pro fanoušky české hudby tu bude Bára Poláková se svým hitem Nafrněná anebo česká indie kapela Prostitutes.cz. Program začne v půl čtvrté odpoledne premiérou Pražského filmového orchestru, který si připravil show inspirovanou filmovými melodiemi spojenými s vesmírnou tematikou, tedy hudbou například z Hvězdných válek anebo Vesmírné odysey. Program pak poběží na všech festivalových scénách a skončí noční afterparty houslového dua Anushka, které se českému publiku představí poprvé.

J.A.R. a gospely, Ivan Král a Jiří Suchý

Festivalová neděle začne ve dvě hodiny a bude opravdu pestrá. Z českých kapel se představí legendární kapela J.A.R., která zahraje spolu s gospelovým sborem Marantha. Zvědavost vzbuzuje i další setkání dvou ikon na jednom pódiu - rocker Ivan Král, který v minulosti spolupracoval například s Patti Smith nebo právě Iggy Popem, zahraje s Jiřím Suchým. Hvězdami neděle ale jsou hlavně britští Foals, kteří už úspěšně vyprodali i stadion ve Wembley, a elektronicky folková kapela Crystal Fighters.

Koncerty budou probíhat hned na čtyřech místech najednou, v areálu bude i kemp, prostor pro rodiny, gastrozóna i festivalový bar. Praha tak získá další letní festival se zajímavou hudební dramaturgií a doprovodným programem.

Podívejte se na webové stránky: www.metronomefestival.cz