Festival i letos odstartoval ve velkém stylu. A do konce května tak bude pokračovat. V lehké ocelové konstrukci s prosklenými stěnami v zákoutí smíchovské náplavky na Janáčkově nábřeží si můžete vychutnat skutečně pestrou nabídku této oblíbené hudební události. A k poslechu nebude jen jazz, ale například také rock, funk, hip-hop nebo taneční muzika.

Smyslnost Aimée Allen

Mezi hvězdy festivalu se bezesporu řadí úžasná jazzová zpěvačka a skladatelka Aimée Allen se svým kvartetem, která v klubu vystoupí 2. dubna od 22 hodin.

Již v dětství díky své matce propadla jazzu a její hudební vkus ovlivnily nejen zpěvačky jako Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald či Billie Holliday, ale také například Pat Metheny, Sade či Sting. Z Ameriky se vydala do Paříže, kde sbírala zkušenosti a hrála v jazzových klubech.

Nyní Aimée Allen působí v New Yorku a její současný repertoár tvoří výběr jazzových standardů z „velkého amerického zpěvníku“, vzdává též poctu brazilské bossa nově a obsahuje i francouzsky zpívané lyrické písně. Jejím vyzrálým hlasem s notnou dávkou oduševnělosti a životní zkušenosti budete okouzleni!

Oceněný Bob Reynolds

O pár dnů později – 11. dubna, vystoupí v Jazz Docku zase skvělý americký tenorsaxofonista Bob Reynolds, držitel Grammy a člen slavné skupiny Snarky Puppy a také kapely Johna Mayera. Kromě práce s vlastní skupinou, nahrávání a turné s Johnem Mayerem a Snarky Puppy stihl vystupovat také s hudebními legendami jako je Jeff Lorber či Larry Carlton.

Jeho hudba čerpá ze všech zákoutí jazzu, fusion, blues, soulu i jazz-popu. Témata jeho skladeb jsou výrazná, sóla skvěle vystavěná, a celá kapela je výborně sehraná a instrumentálně na nejvyšší možné úrovni. Jestli máte rádi energickou a bravurně zahranou fúzi těchto prvků, je tento koncert tím pravým programem pro skvělý večer.

Další výběr

Také další koncerty budou pozoruhodné. Například z New Yorku dorazí all-star band FORQ. Jejich hudba je divoká, mísí v sobě jazz, rock, funk, hip hop a to s hudební inteligencí a tanečními groovy.

Originální norská swingová kapela s názvem Ophelia Ragtime Orchestra vás naopak zavede do ragtime, cake-walku, ranného jazzu, brazilského tanga a foxtrotů.

Ne nadarmo se říká „pohoda jazz“. A právě skvělou pohodu a ojedinělé hudební zážitky si můžete odnést z paluby Jazz Docku.