V sezoně 2018–2019 uvede PKF pět koncertních řad. Orchestrální cyklus, Komorní cyklus, cyklus Krása dneška, donátorskou řadu PKF – LOBKOWICZ abonmá a Koncerty pro děti v Rudolfinu. Oproti minulé sezoně, kde byl dominantou lidský hlas, je 25. sezona složena především z děl instrumentálních.

Komorní cyklus, který se v nové sezoně přesouvá do prostor barokního refektáře Profesního domu Matematicko-fyzikální fakulty UK na Malostranském náměstí, představí významná komorní seskupení personálně propojená s orchestrem. Novinkou jsou tři večery – setkání s koncertními mistry PKF – Janem Fišerem, Lukášem Pospíšilem a Romanou Špačkovou.

Orchestrální cyklus posluchače zanese z Prahy přes Vídeň a Paříž až do Los Angeles a bude pokračovat v objevování Ludwiga van Beethovena. Osm koncertů bude vycházet z první vídeňské školy až po modernu.

Cyklus Krása dneška, kterým si PKF připomene 100 let vzniku Československé republiky, bude zcela věnován významným milníkům české historie od roku 1918 po současnost a nabídne celovečerní světovou premiéru ve stylu site-specific. Součástí každého večera bude debata s významnými muzikology a historiky.

Do druhého ročníku vstoupí donátorská koncertní řada PKF–LOBKOWICZ abonmá, která vznikla s cílem podpořit umělecké aktivity orchestru a za rok fungování si našla desítky příznivců. S podtitulem „Setkání s příběhy umění“ nabízí vždy v jednom kalendářním roce čtyři večery v Lobkowiczkém paláci na Pražském hradě. Tentokrát představí sopranistku Kateřinu Kněžíkovou, violoncellistu Daniela Müllera–Schotta, dirigenta a hráče na lesní roh Radka Baboráka a držitele BBC Music Magazine Instrumental Award 2017, cembalistu Mahana Esfahaniho.

PKF také tradičně nabízí programy pro školy: koncerty pro děti 4–8 let a projekt Orchestr ve 3D pro studenty 10+, který úspěšně odstartoval v únoru 2018 a který obohacuje nabídku edukačních programů v Praze o zcela nový model práce s touto věkovou skupinou. Nedílnou součástí aktivit PKF je také její Dětský klub Notička pro děti od 3 do 14 let.


Program, informace o nákupu vstupenek najdete na webu PKF - Prague Philharmonia.