Třetí ročník festivalu Pojď dál, kterývznikl před třemi lety ke stému výročí založení Jedličkova ústavu a škol, začíná již tradičně první květnový den v parku Folimanka v Nuslích a na Vyšehradě.

Festival nabízí jedinečnou možnost slanit na invalidním vozíku Nuselskýmost, ježpatřík nejvyšším mostům u nás, a zkusit tak na vlastní kůži pocit, kdy se musíte absolutně spolehnout na jiného člověka. Tedy pocit, který někteří hendikepovaní zažívají den co den.

“Pro uklidnění všech zájemců- Nuselskýmost jsme takto slaňovali už minulý rok a nikomu se nic nestalo.… Slaňování na atestované výbavě zajišťují profesionální horolezci. I když úplně všední zážitek to neníani pro trénované sportovce. Například Lucie Výborná, která se adrenalinovým aktivitám běžně věnuje tuto zkušenost popsala jako mimořádný zážitek,” přibližuje průběh akce kapelník The Tap Tap Šimon Ornest. Slaňování pro zájemce z řad veřejnosti bude probíhat zhruba od 13:30 do 15:00. Před začátkem druhéčásti programu předajízástupci firmy Ford Motor Company kapele The Tap Tap nový osobnívůz Ford Connect se speciálníúpravou pro přepravu cestujícího na mechanickém, nebo elektrickém invalidním vozíku.

Třetí ročník festivalu Pojďdál, kterývznikl před třemi lety ke stému výročí založení Jedličkova ústavu a škol, začíná již tradičně první květnový den v parku Folimanka v Nuslích a na Vyšehradě. Zdroj: www.thetaptap.czDruháčást sportovního programu festivalu se bude věnovat boxu vozíčkářů. V prostorách pod Nuselským mostem vznikne sportovnízóna a boxerskýring. Divákům se představí naši nejlepšíhendikepovaníboxeři, kteří trénují pod vedením Terezie Krejbychové. Podpořit  a utkat se s kolegy  s hendikepem přijdou dva z našich nejlepších profesionálních boxerů, stříbrný olympionik Rudolf Kraj a evropskýšampion Lukáš Konečný. Spolu s nimi přijde I vycházející hvězda ženského profesionálního boxu Fabiana Bytygi.

Mimo boxerskýring proběhnou ukázky paralympijských sportůa bude k dispozici i bohatánabídka občerstvení. Hudební doprovod k adrenalinovým aktivitám zajistí bubenické uskupení Tap Tam Batucada pod vedením Miloše Vacíka.

V 15:00 se veškeré dění přesune veselým prvomájovým průvodem k budověškol Jedličkova ústavu, kde bude návštěvníkům představen novýbezbariérovýautobus, pořízený z veřejné sbírky Nadace Jedličkova ústavu. Zde proběhne hudebníčást festivalu, kde jako první vystoupí legendární kapela Vltava a následně vystoupí se svým koncertnm programem skupina The Tap Tap a jejich hosté. Vstupné je dobrovolné a celý výtěžek bude využit ve prospěch sbírky na dostavbu Jedličkova ústavu a škol (www.sbirkajus.cz).

The Tap Tap zvou na prvního máje na třetí ročník bezbariérového festivalu Pojď dál. Zdroj: www.thetaptap.cz