Organizátoři si kladou za cíl zpřístupnit jazzovou hudbu, jinak většinou odkázanou na kluby, nejširší veřejnosti. A proto přivádějí jazz do srdce metropole, na Staroměstské náměstí, kde vystoupí známí i méně známí muzikanti. A to zcela zdarma.

Známý kytarista

Zahraje například fenomenální kytarista Luboš Andršt, který kromě jazzu čerpá svou inspiraci především z oblasti blues. Během své dlouhé kariéry hrál s celou špičkou české jazzové i rockové scény (M. Prokop, M. Kratochvíl, J. Hrubý, J. Stivín, R. Dašek, E. Viklický, M. Svoboda aj.), vystupoval také se zahraničními osobnostmi (P. Lipa, Toto Blanke, Ignaz Netzer, Tonya Graves, Dana Gilespie, Tadeusz Nalepa, Paul Jones, Katie Webster, B. B. King).

Luboš Andršt vydal 45 desek. Momentálně koncertuje se svým Blues Bandem anebo skupinou Luboš Andršt Group, zároveň také učí mladé kytaristy.

Trio oceňované u nás i v cizině

Na festivalu vystoupí i klasické jazzové trio - Vít Švec trio, které hraje v obsazení klavír, kontrabas a bicí. Kapela vznikla v roce 2000 v Praze s mexickým pianistou Markem Aanderudem, se kterým vydala CD s názvem "trio'02", oceněné časopisem Harmonie v kategorii Nejlepší česká jazzová nahrávka roku 2002.

Ještě týž rok nahradil Marka Aanderuda mladý slovenský klavírista Matej Benko, se kterým trio vystupovalo i v Japonsku, kde vydalo také desku. V současné době na klavír hraje Jiří Růžička. Trio pravidelně hraje v pražských i mimopražských jazz klubech a festivalech a také v zahraničí.

Kromě výše zmíněných mistrů svého řemesla přijede na Staroměstské náměstí také známý pianista a skladatel Emil Viklický a mnoho dalších.