Na sedmi scénách United Islands of Prague a v pražských klubech zazní přes 150 koncertů mnoha žánrů, zahrají hudebníci z více než 17 zemí světa. Doprovodný program je určený pro všechny generace.

Mezi nejzajímavější zahraniční jména letošních ostrovů patří britský multiinstrumentalista East India Youth, holandská psychadelicko rocková kapela Birth of Joy nebo hudební formace Alo Wala s charismatickou chicagskou raperkou Shivani Ahluwalia. Rovněž melancholicky laděný písničkář Fismoll či trio lucemburského jazzového klavíristy Michela Reise.

Z českých kapel to jsou matadoři funku Monkey Business, kteří se postarají o afternoon party; stále silněji se prosazující Mydy Rabycad, PSH Live Band, Lenka Dusilová a Baromantika nebo kapela Zrní, která vystoupí se smyčcovým kvartetem a dechovou sekcí. Dále na festivale vystoupí například hudební duo DVA, formace Monikino Kino, Tvrdý/Havelka, Mucha, Lanugo nebo Kapitán Demo.

Letošní ostrovy budou velmi rozmanité, hudba bude znít na sedmi open air scénách a v desítkách hudebních klubů. Festivalové návštěvníky jistě potěší, že se organizátorům podařilo umístit hlavní scénu opět do unikátního areálu Kinského zahrady. Na Střeleckém ostrově bude znovu stát pódium Český rozhlas Jazz stage a nově také Český rozhlas Wave stage. Publikum si tak zde bude moci vybrat mezi jazzem a mladou alternativní hudební scénou.

Na Kampu zavítají jistě fanoušci žánru world music, který bude znít z jeviště ČT art World stage, ale i příznivci hudebních objevů scény Radio 1 stage. Urban music rozezní nově také Dětský ostrov. Na své si zde přijdou příznivci taneční hudby a hiphopu, jež bude udávat rytmus fanouškům ze scény Excelent Urban stage.

Jedním z důležitých míst doprovodných akcí se stane Janáčkovo nábřeží, které promění prostor podél Vltavy na tržiště, jehož součástí bude i Open Mike. Zde vystoupí v sobotu přes dvacet performerů a možnost bude mít i každý z publika, kdo si bude chtít zkusit zazpívat svoji píseň.

Vstup na všechny scény je letos zcela zdarma. Hudební produkce na jednotlivých podiích startuje v pátek 19. června ve 14:30 a končí v sobotu 20. června večer. Naplánované jsou také klubové afterparty do ranních hodin. Festival tradičně předznamenává klubová noc, která začíná již ve čtvrtek 18. června večer.

Hudební a tradičně bohatý doprovodný program je zveřejňován na www.unitedislands.cz.