Sedmý ročník Pražských klarinetových dnů se uskuteční 30. června až 7. července 2018 a jeho součástí jsou i koncerty pro veřejnost. Publikum se může těšit na historickou hudbu hranou na unikátní dobové nástroje, mozartovskou klasiku i klarinetové šlágry.

Festival zahájí 1. července ve Werichově vile na Kampě mladý dechový ansámbl Belfiato Quintet, jehož členové působí ve významných českých orchestrech. V Galerii HAMU na Malostranském náměstí 2. července bude následovat koncert Koncert mladých polských umělkyň – klavíristky Anny Miernik a klarinetistky Barbary Borowicz, které za sebou mají debuty ve slavné newyorské Carnegie Hall nebo v Opeře v Sydney.

Příznivce autentické interpretace staré hudby potěší soubor Clarimonia Ensemble z Bamberku, který vystoupí 3. července v Italském kulturním institutu. Na koncertě zazní skladby od baroka až po raný romantismus, v provedení na dobové nástroje. Návštěvníci budou mít možnost si poslechnout (a také prohlédnout) barokní a klasicistní klarinety, basetové rohy a unikátní clarinet d´Amore.

V kostele sv. Vavřince v Hellichově ulici se 4. července uskuteční koncert The Best of, pro nějž účastníci i lektoři kurzů společně nastudují různé „klarinetové šlágry“.

Slavnostní závěrečný koncert Klarinet napříč Evropou se pak bude konat v pátek 6. července na zámku Štiřín. Ansámbl složený ze všech účastníků i lektorů Pražských klarinetových dnů povede Vít Spilka.

Program koncertů je k dispozici zde.

Ceny vstupenek: dospělí 100 Kč, studenti, důchodci 50 Kč.