Festival se koná v Rudolfinu a je tradičně zaměřen, jak uvedl jeho ředitel Pavel Šproch, na hudbu mezi Mozartem a současností. V posledních letech se ale více přiklání k hudbě 20. století a věnuje se častěji i českým autorům, které interpretují zahraniční účastníci Pražského podzimu.

Zahajovací koncert, kde zazní hudba Vítězslava Nováka, Josefa Suka a Oldřicha Flosmana, provede Rozhlasový symfonický orchestr televize ORF z Vídně a jako sólistka vystoupí violistka Jitka Hosprová. Mezi účastníky festivalu je 14 dirigentů a 21 sólistů. V Rudolfinu vystoupí některé významné rozhlasové orchestry, například Symfonický orchestr Německého rozhlasu z Kolína nad Rýnem, BBC National Orchestra of Wales, který je v Praze poprvé, a samozřejmě i Symfonický orchestr Českého rozhlasu. Část koncertů pak bude přenášet i Český rozhlas Vltava. Mezi dalšími tělesy, která se na festivalu objeví, je drážďanská Staatskapelle, Symfonický orchestr z Rotterdamu, Bamberští symfonikové, Pražský komorní orchestr, Orchestre National d’Île de France a samozřejmě i Česká filharmonie.

Zájem o festival dokazuje fakt, že je už prodáno 60 procent vstupenek, ač ty nejdražší jsou za 1490 korun. Nicméně i ti, kdo mají hlouběji do kapsy, mohou slyšet dobrou hudbu, protože nejlevnější vstupenky stojí 90 korun. Jde o místa k stání, případně za sloupy. Nad festivalem převzaly záštitu prezident Republiky Václav Klaus a hlavní město Praha.

Podrobnosti na http://www.pragueautumn.cz