Festival, za kterým stojí producent Josef Sedloň, letos opět přiveze do Prahy žhavá jména současné světové elektronické, ambientní, experimentální jazzové a soudobé vážné hudby. Nejde ale jen o hudební akci, v doprovodném programu se objeví filmové projekce, workshopy i divadelní performance.

Apparat v Praze

Největší hvězdou festivalu bezesporu bude Němec Sascha Ring aka Apparat, který je jednou z nejzajímavějších tváří současné elektronické hudby. Do Prahy zavítá po šesti letech se zbrusu novým sólovým albem, které původní elektroniku organicky propojuje s akustickým zvukem.

Žánry a styly napříč

Festival zahájí taneční představení Rafales choreografa Benjamina Betranda, diváci se mohou těšit také na Jona Hopkinse, showcase experimentálního labelu Erased Tapes či manchesterského vydavatelství Gondwana Records.

Festival se nevyhýbá snad žádnému žánru – v Cross Clubu zazní live set polského producenta Hatti Vattiho, v Rudolfinu pak adaptace Bachova díla v podání cellisty a skladatele Petera Gregsona.

Od února do dubna

Spectaculare se uskuteční od poloviny února až do začátku dubna, hostit ho budou také pražské kluby Kasárna Karlín, Velký sál Lucerny, Rudolfinum, divadla a už tradičně také kina Bio Oko a Světozor, kde se budou promítat experimentální filmy s hudební složkou.