Na zakončovacím večírku v pátek 22. července na Vltavě vystoupí kromě Kusturici i celá řada skvělých českých hudebníků, například jeden z nejznámějších českých zpěváků, Dan Bárta spolu se svou kapelou Illustratosphere. Vedle nich během festivalu vystoupí například skupiny Vrelo, Maxmaber Orkestar, Boro Balkan Band a The Spankers. I závěrečný ohňostroj proběhne na stejném místě jako vloni, tj. na pontonu na řece Vltavě mezi Karlovým mostem a mostem Legií, a to především z toho důvodu, že i toto jedinečné místo v samém srdci hlavního města Prahy, s pohledem na nejkrásnější historické památky, se významně podílí na atmosféře festivalu.

Město ožívá hudbou

Festival obohatí rovněž doprovodné aktivity – přehlídka filmů Emira Kusturici s názvem Létání na snech, projekt Ulice otevřeného srdce – koncerty v pražských ulicích a Putující galerie – výstavy v prostředcích pražské městské hromadné dopravy. Cílem tohoto unikátního festivalu je obohatit pražský kulturní život v letních měsících, přispět hodnotnému využití volného času Pražanů i návštěvníků města a v neposlední řadě i podpořit cestovní ruch a zájem zahraničních návštěvníků i médií o Prahu. Organizátoři festivalu si kladou za cíl ukázat světu Prahu jako turisticky přitažlivé město s dynamickým kulturním životem.

Loňská nebývale úspěšná premiéra

Loni dne 27. července 2010 zorganizovalo občanské sdružení Luka Praha, za podpory hlavního města Prahy první ročník festivalu Praha – Sen letní noci. Akce, na níž vystoupili Goran Bregovič a jeho Svatební a pohřební orchestr a jako zvláštní host i Karel Gott, se setkala s mimořádně pozitivní odezvou. Zúčastnilo se jí několik desítek tisíc nadšených diváků, koncert vzbudil velice pozitivní ohlas i v domácích a zahraničních médiích, která zdůrazňovala především jeho originalitu a jedinečnou atmosféru. Regionálními médii byl označen za největší událost kulturního léta v Praze.

Více informací najdete na www.senletninoci.cz.